Pivovar Rohozec
Božské pivo z ráje! Trocha nadsázky, ale pivovar Rohozec je skutečně z Českého ráje, nachází se v Malém Rohozci nedaleko Turnova.
#showmore#
Jeho vznik se datuje do roku 1850, kdy jej založil Ferdinand Unger. V současnosti, od roku 2004, jej vlastní společnost PIVOVAR ROHOZEC a.s. Tradiční a poctivý způsob vaření piva byl naštěstí zachován.
Rohozecká piva se vaří z chmele typu žatecký červeňák, českých sladů plzeňského typu pěstovaných v okolí pivovaru a hlavně vody z vlastních pramenišť z Vazoveckého údolí.
Piva z produkce pivovaru Rohozec zaznamenávají úspěchy ve spoustě degustačních soutěžích.
Kdo jste ještě neměli tu čest ochutnat rohozecké pivo, neváhejte a učiňte tak - třeba zde - jsou součástí všech našich ochutnávkových, degustačních a dárkových balení.
Spodně kvašený světlý ležák. Receptura nového silnějšího Čurdova ležáku se odvíjí od starší, oblíbené „jedenáctky“. Milan Čurda si osobně v pivovaru vybírá tank, ze kterého bude...
ROH-CL-05
Silnější pivo s vyšším obsahem alkoholu, s výraznou chlebnatou plností a chmelovou hořkostí v dokonalé harmonii. Dobře se hodí pro slavnostní příležitosti, dokáže nahradit...
ROH-T-05
Dokonale vyvážená hořká i sladká chuť dokreslená jemným karamelovým aroma typickým pro tmavá piva. Toto speciální pivo se výborně hodí ke společné konzumaci s partnerkou,...
ROH-TT-05
Tradiční ležák s bohatou pěnou, vyváženou plností a lahodně hořkou chutí, která pobízí k dalšímu napití.
ROH-SJ-05
Jedenáctka řezaná v sobě snoubí přednosti tradičního světlého ležáku a typického tmavého piva. Je seřezáno pod dozorem sládka přímo v pivovaru a v optimálním poměru tak, aby...
ROH-JR-05
Základem je světlé výčepní pivo vařené tradičním českým dvourmutovým způsobem z ječného sladu, kvalitního chmele, především žateckých odrůd a vlastní pramenité vody. Kvasí se v...
ROH-CHB-05
Plná chuť a příjemná hořkost je cítit v každém doušku.Optimální pro vzácné okamžiky pohody a klidu. Při této skutečné „dvanáctce“ nejlépe vychutnáte svou oblíbenou pečeni,...
ROH-D-05
Vytvořili jsme pro Vás ideálního parťáka na cesty. Tento tradiční ležák s bohatou pěnou v plechu, vyváženou plností a lahodně hořkou chutí, která pobízí k dalšímu napití.
ROH-SP-05
Spodně kvašený světlý ležák. Receptura nového silnějšího Čurdova ležáku se odvíjí od starší, oblíbené „jedenáctky“. Milan Čurda si osobně v pivovaru vybírá tank,...
ROH-CL-BASA
Tradiční ležák s bohatou pěnou, vyváženou plností a lahodně hořkou chutí, která pobízí k dalšímu napití. Vhodná pro chvíle zábavy s přáteli a kamarády, při grilování masa či...
ROH-SKA-50
ROH-SKA-30
ROH-SJ-15
RO-PO-30
RO-12-5L
RO-SKA-5L
RO-Y-30
RO-Y-5L
RO-YP-50
ROH-REZ-30
ROH-SC-05
RO-11-VE
Rohozec Y
Momentálně nedostupné (nastavte si hlídání dostupnosti)
ROH-Y-05
Rohozec Nealko Pomelo je osvěžující míchaný nápoj vyrobený na bázi nealkoholického piva a vyváženém poměru pomela, jehož sladkokyselá chuť se skvěle spojuje s doznívající...
RO-PO-NE
Rohozec X
Momentálně nedostupné (nastavte si hlídání dostupnosti)
ROH-X-05
Rohozec Pomelo
Momentálně nedostupné (nastavte si hlídání dostupnosti)
ROH-POM-05
ROH-NE-05
ROH-P-05
ROH-PR-05
Pivovar Rohozec
Pivovar Rohozec je známý svou bohatou historií a tradicí. Již od svého založení v roce 1850 se pivovar zaměřuje na výrobu vysoce kvalitního piva s využitím tradičních postupů. Pivovar Rohozec se může pochlubit dlouhým seznamem ocenění za své vynikající pivo a stal se oblíbeným cílem milovníků piva z celého světa.
#showmore#
Vznik piva
Při vaření piva v pivovaru Rohozec se používají pouze nejkvalitnější suroviny. Hlavními složkami piva jsou slad, voda, chmel a kvasnice. Každá složka má významný vliv na konečnou chuť a kvalitu piva. Vaření začíná procesem míchání sladu s vodou, který se nazývá míchání. Tímto procesem se uvolňují cukry ze sladu, které jsou následně kvašeny kvasnicemi. Kvasnicová fermentace přeměňuje cukry na alkohol a oxid uhličitý, čímž vzniká alkoholický nápoj.
Chuť piva
Pivovar Rohozec je známý především svou řadou tradičních českých piv, jako je světlý ležák, polotmavý ležák a tmavý ležák. Tyto piva jsou vařena podle tradičních receptur a používají se při jejich výrobě pouze kvalitní suroviny. Díky tomu mají výbornou chuť a aroma, které si získává srdce pivních znalců.