Pivovar Vraník
Jejich pivovárek slavnostně otevřeli 6.6.2014, vaří na 2 rmuty v klasické dvou nádobě měděné varně s objemem 6 hl.
#showmore#
Pivo kvasí dvou fázově v otevřené spilce 7 dní a potom dozrává v ležáckém sklepě při teplotě 1°C 30 až 60 dnů. Vaří jak klasické piva, tak speciály. Používají humnový slad ze Záhlinické sladovny, chmel žatecký popřípadě dovozový a pramenitou místní vodu.
Pivovar Vraník
Pivovar Vraník od roku 2014 zaznamenal v českém pivovarnictví významné místo. Jeho pivo se stalo oblíbeným jak mezi místními obyvateli, tak i mezi návštěvníky z celého světa. Podíváme se na historii pivovaru Vraník, jeho sortiment, výrobní proces a další zajímavosti spojené s touto pivovarnou.
#showmore#
Historie pivovaru Vraník
Pivovar Vraník byl založen v roce 2014 a od té doby se stal významným hráčem v českém pivovarnictví. Jeho zakladatelé měli vášeň pro vaření piva a rozhodli se vytvořit vlastní značku s důrazem na kvalitu surovin a tradiční výrobní postupy. Od svého vzniku pivovar Vraník neustále investuje do modernizace zařízení a rozšiřování sortimentu.
Lokace a zařízení pivovaru
Pivovar Vraník se nachází v malém městě Vraník, které leží v blízkosti hlavního města Prahy. Tato lokalita umožňuje pivovaru snadnou dostupnost surovin a distribuci piva do širšího okolí. Zařízení pivovaru je moderní a dobře vybavené pro výrobu piva v souladu s nejvyššími standardy.
Výrobní proces
Výroba piva v pivovaru Vraník probíhá s pečlivostí a respektem k tradičním technikám. Pivovar se spoléhá na kvalitní suroviny, jako je ječný slad, chmel, voda a kvasnice. Všechny složky jsou pečlivě vybrány a použity v optimálních poměrech. Výsledkem je lahodné a osvěžující pivo s jedinečným charakterem.
Ocenění a úspěchy
Pivo z pivovaru Vraník získalo řadu ocenění a uznání jak na domácí, tak i na mezinárodní úrovni. Jeho kvalita a vynikající chuť byly oceněny v různých soutěžích a degustačních akcích. To svědčí o vysoké úrovni piva, které pivovar Vraník nabízí.