Słownik terminów

A B C Č D E F G H I K L M N P R Ř S Š T V W Z Ž

Cerveza

CERVEZA - španělský výraz pro pivo.

Cider

CIDER - [sidr] není pivo, ale nápoj vzniklý zkvašením šťávy z padaných jablek.

Cíz

CÍZ-plechová nádoba s dírkovaným dnem, která zachytává vyvařený chmel.

Courni

COURNI - staré (cca 100 let před Kristem) irské pivo.

Chmel

CHMEL - dodává pivu hořkost a je pro výrobu piva samozřejmě nezbytný. Je spousta odrůd chmele a ty naše české a moravské jsou zkrátka pro ta naše piva nejlepší. Asi nejznámější, nejoblíbenější a sládky nejvyhledávanější je Žatecký poloraný červeňák.…

Chmel

Rostlina, která se používá k dochucení piva a dodává mu hořkost a aroma.

chuť piva

Chuť piva - o ní více ve článku Chuť piva na našem Pivním blogu

×

Splátková kalkulačka ESSOX