Słownik terminów
A B C Č D E F G H I K L M N P R Ř S Š T V W Z Ž
Cerveza
CERVEZA - španělský výraz pro pivo.
Cider
CIDER - [sidr] není pivo, ale nápoj vzniklý zkvašením šťávy z padaných jablek.
Cíz
CÍZ-plechová nádoba s dírkovaným dnem, která zachytává vyvařený chmel.
Courni
COURNI - staré (cca 100 let před Kristem) irské pivo.
Chmel
CHMEL - dodává pivu hořkost a je pro výrobu piva samozřejmě nezbytný. Je spousta odrůd chmele a ty naše české a moravské jsou zkrátka pro ta naše piva nejlepší. Asi nejznámější, nejoblíbenější a sládky nejvyhledávanější je Žatecký poloraný červeňák.…
Chmel
Rostlina, která se používá k dochucení piva a dodává mu hořkost a aroma.
chuť piva
Chuť piva - o ní více ve článku Chuť piva na našem Pivním blogu