Rohozec - lahvové pivo
Na této stránce najdete piva v lahvích z rájského Pivovar Rohozec. Tak na co ještě čekáte, jděte je omrknout. ;-)
#showmore#
Božské pivo z ráje! Trocha nadsázky, ale pivovar Rohozec je skutečně z Českého ráje, nachází se v Malém Rohozci nedaleko Turnova.
Jeho vznik se datuje do roku 1850, kdy jej založil Ferdinand Unger. V současnosti, od roku 2004, jej vlastní společnost PIVOVAR ROHOZEC a.s. Tradiční a poctivý způsob vaření piva byl naštěstí zachován.
Rohozecká piva se vaří z chmele typu žatecký červeňák, českých sladů plzeňského typu pěstovaných v okolí pivovaru a hlavně vody z vlastních pramenišť z Vazoveckého údolí.
Piva z produkce pivovaru Rohozec zaznamenávají úspěchy ve spoustě degustačních soutěžích.
Kdo jste ještě neměli tu čest ochutnat rohozecké pivo, neváhejte a učiňte tak - třeba zde - jsou součástí všech našich ochutnávkových, degustačních a dárkových balení.
Pivovar Rohozec
Pivovar Rohozec je známý svou bohatou historií a tradicí. Již od svého založení v roce 1850 se pivovar zaměřuje na výrobu vysoce kvalitního piva s využitím tradičních postupů. Pivovar Rohozec se může pochlubit dlouhým seznamem ocenění za své vynikající pivo a stal se oblíbeným cílem milovníků piva z celého světa.
#showmore#
Vznik piva
Při vaření piva v pivovaru Rohozec se používají pouze nejkvalitnější suroviny. Hlavními složkami piva jsou slad, voda, chmel a kvasnice. Každá složka má významný vliv na konečnou chuť a kvalitu piva. Vaření začíná procesem míchání sladu s vodou, který se nazývá míchání. Tímto procesem se uvolňují cukry ze sladu, které jsou následně kvašeny kvasnicemi. Kvasnicová fermentace přeměňuje cukry na alkohol a oxid uhličitý, čímž vzniká alkoholický nápoj.
Chuť piva
Pivovar Rohozec je známý především svou řadou tradičních českých piv, jako je světlý ležák, polotmavý ležák a tmavý ležák. Tyto piva jsou vařena podle tradičních receptur a používají se při jejich výrobě pouze kvalitní suroviny. Díky tomu mají výbornou chuť a aroma, které si získává srdce pivních znalců.