Předprodej zeleného piva 2025 zahájen!
Předprodej - V distribuci od 10. 4. 2025
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Velikonoční ležák...
RE-ZE-5L
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení.
Rebel Velikonoční - 2l Pet
Zelené pivo. Jarně laděný ochucený ležák, připravený k příležitosti Zeleného čtvrtku.
RE-VEL-2L
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
423
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Prémiový zelený ležák, který vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční...
KO-ZEL-PET
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Míchaný nápoj z piva, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované.
KY-ZE-PET
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Míchaný nápoj z piva, světlý ležák, spodně kvašený.
ZS-ZELE-PET
ROH-SJ-05
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-PL
Tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli...
HUH-BAS
Spodně kvašený světlý ležák s obsahem alkoholu 4,5% obj. V chuti jsou krásně znát slady i hořčiny, přičemž hořčiny jsou dominantní, ale nepřehnané, zkrátka tak akorát. Vysoce...
JK-20-PET
Světlý ležák Prémium je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus Kácov. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně...
630
Pivo je charakteristické jemně aromatickou hořkostí, vysokou pitelností, výborným řízem a pěnivostí. Při jeho vaření používámehlávkový žatecký chmel.
RY-11-PL
RY-12-PL
Světlé výčepní pivo nižší stupňovitosti, svěží chuti, světlé zlatavé barvy, s příjemnou vůní a jemnou hořkostí. Receptura piva Pražačka vychází z piv, která se v Čechách vařila...
BA-PR-5L
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-12-PET
Přemysl Otakar II. byl v letech 1253–1278 pátým českým králem z rodu Přemyslovců. V roce 1265 Přemysl Otakar II. založil na obchodní stezce spojující Prahu s moravskými centry...
POL-OTA-05
CE-SV-PL
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-11-PET
Novinka
Platan Desítka se vyrábí podle originální receptury z pečlivě vybraných surovin. Použitím tradičních kvasnic získává toto pivo vyšší plnost chuti, jemnou hořkost a kvalitní říz.
PL-10-PL
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele....
KY-11-5L
Tento tradiční jihočeský ležák se vyznačuje velmi plnou chutí, typickou sladovou vůní a jemnou hořkostí.
PL-12-PL
Pivo spytihněv je silné (14°) a speciálně chmelené. Na rozdíl od běžných piv je Spytihněv za studena dochmelován v ležáckém tanku. Nejedná se o dochmelování chmelový extraktem,...
KO-SP-PL
Nejsilnější svijanský speciál. Pořád ho vyrábí jako ležák, a přesto, že je hodně silný, podařilo se jim ho vyladit tak, že není při prvním napití sladký a alkoholový a nepůsobí...
SV-BA-PL
Světlý ležák Tři Sestry je vytvořen speciálně pro hudební skupinu Tři Sestry. Vyznačuje se především intenzivnější hořkostí, které jsme dosáhli zvýšením dávky žateckého chmele....
HU-III-1L
Dřívější označení Jedenáctka.
Toto třeboňské výčepní pivo je to nejsilnější, jaké legislativa dovoluje - původní extrakt se blíží 11 stupňům, a má tudíž optimálně skloubenou...
RE-TR-PL
Bugr je šarpej, který miluje pivo a nesnáší procházky v dešti. Když je venku pod psa, není nad to, dát si pořádnou, poctivě uvařenou hořkou dvanáctku. Bugra si zamiluješ na...
TW-BUGR
Míchaný nápoj ze spodně kvašeného piva ležák s příchutí citrónu, s příjemným řízem, hořkostí a plností klasicky vařených piv Litovel. Vyznačuje se osvěžující citronovou vůní a...
LI-CC-PL
Vhodné pro vás, kteří nemusíte při sportu limču - turisti, cyklistiki, fotbali a vyznavači jiných míčových sportů, prostě Vy všichni, kteří jste rádi v pohybu, ochutnejte...
HO-SV-PET
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost,...
KO-VC-PET
Tento prémiový ležák je typický svou jiskrnou zlatavou barvou a krémovou bílou pěnou. Ve vůni převládá jemná vůně chmele. Po napití pak pivu dominuje plné sladové tělo a jemný...
KRU-12-PET
Novinka
Dopplebock je pivo zlaté barvy, jehož předností je výrazná chuť sladu. Chmel pozvolně doznívá. Výrazné tóny chutinenechají pochybovat o vysokém obsahu alkoholu tohoto pivního...
KY-GLA-1L
Slavičínská 11° - pivo světlý ležák z produkce minipivovaru HRÁDEK Slavičín s obsahem alkoholu 4,6% obj. Vysoce pitelné pivo vařené tradiční metodou - doporučujeme ochutnat!
HR-11-05
Spodně kvašený světlý ležák. Receptura nového silnějšího Čurdova ležáku se odvíjí od starší, oblíbené „jedenáctky“. Milan Čurda si osobně v pivovaru vybírá tank, ze kterého bude...
ROH-CL-05
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-11-1L
KO-ZE-KEG15
Míchaný polotmavý nápoj, který vznikl mistrným řezem z nealkoholického Černého citronu a nealkoholického piva Litovel FREE. Nevšední kombinace vůní sladu a citronu, sytě...
LI-RCN-PL
Spytihněv 14°
Momentálně nedostupné (nastavte si hlídání dostupnosti)
KON-14-05
Záviš z Falkenštejna patřil k rodu jihočeských Vítkovců. Byl milencem a později manželem Kunhuty, vdovy po Přemyslu Otakaru II. Jejich útočištěm se na krátký čas stal hrad...
POL-ZAVIS-05
Na výrobě tohoto piva se podílely ty nejlepší včely z okolí Náchoda!
Javorový med v našem pivu pochází z malé vesnice Rokytník u Hronova na severovýchodě Čech v malebném...
PR-ME-13
498
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-12S-1L
Poctivá jedenáctka, která se vyznačuje plnou chutí, typickou sladovou vůní, jemnou hořkostí a příjemným řízem. Název Platan získalo toto pivo díky překrásné trojité platanové...
PL-11-PL
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a příjemnou středně plnou vůní sladu.
Lahodná intenzivní hořkost spolu se střední plností, výborný říz a velmi dobrá pěnivost...
LI-MO-05
Tento jantarový speciál zaručuje jedinečný zážitek. Vyniká sytou barvou, vyšší hořkostí s kořeněným charakterem a příjemným chmelovým dozníváním.
KO-HA-PET
Sladovna zpracovává sladovnické odrůdy jarního ječmene doporučené pro výrobu českého piva a navazuje tak na tradici vyráběných sladů.
Dnešní znovu obnovený provoz pivovaru byl...
ZA-HA-1L
Světlý ležák, který vyniká příjemnou chmelovou a sladovou vůní. Pivo se vaří tradiční technologií, kvasí v otevřených spilkách a zraje při nízké teplotě v ležáckých sklepech. Je...
REB-XI-05
Co je Spodně kvašené pivo?
Spodně kvašené pivo, také známé jako "dole kvašené pivo", je tradiční české pivo, které se vaří již po staletí pomocí specifického spodního kvašení. Na rozdíl od svrchně kvašených piv, která jsou kvašena při vyšších teplotách, prochází Spodně kvašené pomalým a studeným kvašením při nižších teplotách. Tato jedinečná technika propůjčuje pivu hladkou a čistou chuť s osvěžující křehkostí, která potěší každého labužníka.
#showmore#
Výrobní proces
Vaření Spodně kvašeného piva je umění, které vyžaduje přesnost a trpělivost. Výrobní proces začíná pečlivým výběrem surovin, včetně sladového ječmene, vody, chmele a kvasnic. Český chmel je znám svou vynikající kvalitou, která přispívá k charakteristické hořkosti a vůni piva.
Jakmile jsou ingredience připraveny, výrobní proces zahrnuje rmutování, louhování, vaření a chlazení mladiny před důležitými fázemi kvašení a zrání. Během kvašení přeměňují kvasnice cukry na alkohol a oxid uhličitý, a pivo vyvíjí své charakteristické chutě. Zrání pak umožňuje pivu dosáhnout svého plného potenciálu, zdokonaluje chuť a zvyšuje její složitost.
Historie Spodně kvašeného piva
Historie Spodně kvašeného piva je pevně spjata s českou kulturou a dědictvím. Sleduje své kořeny až do středověku, kdy čeští sládci zdokonalovali umění spodního kvašení. Během staletí se tento druh piva stal symbolem české národní hrdosti a oblíbenou součástí společenských setkání a festivalů.