Glossar der Fachbegriffe
A B C Č D E F G H I K L M N P R Ř S Š T V W Z Ž
Lager
Ležák je spodně kvašené pivo s čistou a svěží chutí, typicky zlatavé barvy. Má jemnou chuť s lehkou hořkostí.
Lambic
Belgické pivo fermentované pomocí divokých kvasinek, často s přídavkem ovoce, jako jsou maliny (Framboise) nebo třešně (Kriek).
Ledové víno
Víno vyrobené z hroznů sklizených a lisovaných při teplotě -7 °C nebo nižší. Cukernatost musí být minimálně 27 °NM. Ledová vína jsou velmi sladká, s výraznou chutí.
Ležák
LEŽÁK - pivo s EPM 11% - 12,99%. Jedenáctky a dvanáctky - asi nejoblíbenější a nejprodávanější piva současnosti u nás v českých zemích. Ležáky jsou oproti výčepním pivům plnější, hutnější nebo chcete-li chlebnatější.