Kojetínský Parohatej 11° - Pet 1l
Kód: KO-PAR-PETSouvisející produkty

Polotmavý ležák 12° vídeňského typu s výraznější hořkostí a krémovou pěnou. Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka....

V samém srdci města zůstal v autentické podobě prostor bývalé balíkovny, kde začali Harry a jeho sládek Jerry vařit „betelné škopek“ pro svoje sousedy a kámoše....

Jejich prémiový ležák vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční technologií ze sladů z lokálních ječmenů z oblasti střední Hané, vyráběných v...

Všechny druhy piv jsou striktně vyráběny klasickou českou technologií - ve dvou klasických varnách dvourmutovým způsobem. Následuje kvašení jak v otevřených kádích, tak v...

Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.

V pivovaru používají obvykle dvourmutový způsob vaření piva s kvašením v otevřených spilkách a s dokvašováním v ležáckých tancích při teplotě 2°C.Pro výrobu spodně kvašených piv...

Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...



Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří,...

Spodně kvašený nefiltrovaný a nepasterovaný světlý ležák plzeňského typu s výrazným dlouhotrvajícím hořkým dozvukem vybízejícím k dalšímu napití. Neváhejte ochutnat!

Topolské výčepní pivo vás příjemně překvapí svojí plností a chmelově výrazným projevem. V nabídce jde o nejvíce hořký mok, který zahání žízeň s chutí opravdového piva.
Detailní popis produktu
Pet láhev 1l - Parohatej 11°
V roce 1541 tehdejší držitel Kojetína Jan z Pernštejna udělil měšťanům zvláštní řád čepování vína a piva. Pivo bylo vařeno pouze v tzv. pivovárečných domech. V roce 1556 získalo město právo vařit pivo od dalšího z Pernštejnů Vojtěcha v pivovaru Městském (zvaném též horní). Tento se nacházel v místě dnešního hotelu Pivovar a činnost ukončil v roce 1913. Roku 1720 byl vystavěn a zprovozněn na dnešním Tržním náměstí Panský pivovar (zvaný rovněž dolní), jenž měl i svoji sladovnu. Zde se pivo vařilo do roku 1884, tedy po dobu půl druhého století působily v Kojetíně pivovary dva. Po 109-ti letech nepřízně osudu a strádání, kdy byli místní pivaři odkázáni na dovoz piva cizího, se rozhodla skupina přátel učinit přítrž tomuto neutěšenému stavu, a v roce 2022 opět obnovila výrobu piva kojetínského přestavbou původní Orlovny, později kina a Bowling city na Měšťanskou besedu, jejíž součástí je i Měšťanský pivovar Kojetín.
Parametry produktu Parohatej 11°:
- Stupňovitost: 11,2% EPM
- Obsah alkoholu: 4,4% obj.
- Hořkost IBU: Pivovar neuvádí
- Barva EBC: Pivovar neuvádí
- Kvašení: spodní
Složení produktu Parohatej 11°:
Balení:
- Pet láhev 1l
Adresa: Kroměřížská 109, Město, 752 01 Kojetín
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pet láhev 1l |
---|---|
Druh piva: | Světlý ležák, Spodní kvašení, Extra hořký, Filtrované, Pasterizované |
Objem: | 1L |
Pivovar: | Měšťanský pivovar Kojetín |
Stupňovitost: | 11% EPM |

Doppelbock je typickým příkladem piva co by tekutého chleba. Jedná se o spodně kvašený styl piva s vysokou plností. Chuťově bohatému sladovému tělu dominuje...

Tento ležák je vyroben dekokčním, jednormutovým způsobem, z Plzeňského světlého sladu a hlávkového poloraného Červeňáku, ležel přes 80 dní.

Vilík 12° - 0,5l Plech Medové ochucené pivo, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované. Klasický, na dva rmuty uvařený ležák v kombinaci s kyjovským medem....

Z brutálního množství chmele na dry hop (Nelson sauvin a CRYO Cascade), autentické hanácké odrůdy sladu (Haná) a kvasinek z laboratoří pivovaru Rotor jsme společně s „Vetym“ z...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.