Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Prémiový zelený ležák, který vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční...
KO-ZEL-PET
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Míchaný nápoj z piva, světlé, spodně kvašené, nefiltrované, nepasterizované.
KY-ZE-PET
Objednávky přijímáme do VYPRODÁNÍ ZÁSOB. Děkujeme za pochopení :-)
Míchaný nápoj z piva, světlý ležák, spodně kvašený.
ZS-ZELE-PET
Máz je nejprodávanější svijanské pivo jak v točené, tak lahvové variantě. Začali ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími...
SV-MA-PL
Přemysl Otakar II. byl v letech 1253–1278 pátým českým králem z rodu Přemyslovců. V roce 1265 Přemysl Otakar II. založil na obchodní stezce spojující Prahu s moravskými centry...
POL-OTA-05
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy...
SV-11-PET
Americký světlý ale se stal ikonou řemeslných pivovarů v Americe v osmdesátých letech minulého století. Toto pivo vyniká výraznou hořkou chutí, která je pro tento pivní styl...
KY-MO-1L
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele....
KY-11-5L
Nejsilnější svijanský speciál. Pořád ho vyrábí jako ležák, a přesto, že je hodně silný, podařilo se jim ho vyladit tak, že není při prvním napití sladký a alkoholový a nepůsobí...
SV-BA-PL
Světlý ležák Tři Sestry je vytvořen speciálně pro hudební skupinu Tři Sestry. Vyznačuje se především intenzivnější hořkostí, které jsme dosáhli zvýšením dávky žateckého chmele....
HU-III-1L
Bugr je šarpej, který miluje pivo a nesnáší procházky v dešti. Když je venku pod psa, není nad to, dát si pořádnou, poctivě uvařenou hořkou dvanáctku. Bugra si zamiluješ na...
TW-BUGR
Vhodné pro vás, kteří nemusíte při sportu limču - turisti, cyklistiki, fotbali a vyznavači jiných míčových sportů, prostě Vy všichni, kteří jste rádi v pohybu, ochutnejte...
HO-SV-PET
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost,...
KO-VC-PET
Novinka
Dopplebock je pivo zlaté barvy, jehož předností je výrazná chuť sladu. Chmel pozvolně doznívá. Výrazné tóny chutinenechají pochybovat o vysokém obsahu alkoholu tohoto pivního...
KY-GLA-1L
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-11-1L
KO-ZE-KEG15
Pro výrobu spodně kvašených piv používají pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používají různé...
SV-CIT-PET
Záviš z Falkenštejna patřil k rodu jihočeských Vítkovců. Byl milencem a později manželem Kunhuty, vdovy po Přemyslu Otakaru II. Jejich útočištěm se na krátký čas stal hrad...
POL-ZAVIS-05
Světlá desítka, světlá jedenáctka, světlá dvanáctka, polotmavá dle sezóny, a tmavá třináctka. Čerstvé, přírodní, nepasterované, filtrované i nefiltrované, spodně kvašená při...
HO-12S-1L
Novinka
Osvěžující hruškové Gose, které zahřeje i potěší přidaným zázvorem během chladných večerů.
MA-VA-GO-075
Tento jantarový speciál zaručuje jedinečný zážitek. Vyniká sytou barvou, vyšší hořkostí s kořeněným charakterem a příjemným chmelovým dozníváním.
KO-HA-PET
Svijanský Kníže je sváteční pivo, klasický zástupce svijanských světlých speciálů. Je vyráběný jako ležák, ale silnější, aby vynikly chutě a vůně typické právě pro ležáky. Hodně...
SV-KN-PL
Slova sládka Petra Hauskrechta: „Dal jsem si za cíl uvařit poctivou jedenáctku, která osloví a udělá radost. Vařím ji klasicky na dva rmuty, přidávám žatecký chmel, slady...
HA-11-PET2
11° světlý ležák z produkce pivovaru Hubertus Kácov je charakteristická mírně zakalenou zlatavou barvou, chmelovou vůní a střední hořkostí, která je velmi příjemná a jemně...
HUB-MEDIM-BAS
Jejich prémiový ležák vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční technologií ze sladů z lokálních ječmenů z oblasti střední Hané, vyráběných v...
KO-RY-PET
Pivo s jen zdánlivě podivným názvem… Jejich Kočkodan je ležák, pro nějž je charakteristická měděná barva s výraznou chuti vídeňského a bavorského sladu. Chmelové aroma a hořkost...
KO-PL-PET
Je ležák na „slovácký způsob“. Je pořádně plný a hořký a to aj kvůli tomu, že ho 4 x chmelíme a to aj za studena.
JA-MA-PLE
MA-AUNE-075
Světlé, ochucené pivo. Kvašené, pro tento styl tradiční, metodou mixed fermentation. Tj. k pivním kvasinkám se přidávají i bakterie mléčného kvašení, zodpovědné za příjemnou...
KO-NA-KIWI-075
HAZY APA plná ovocných podtónů, chutí a emocí. Aroma připomíná mexickou kulturu plnou života a nezapomenutelná barevná díla Fridy Kahlo. Užij si Fridu!
TW-FRIDA
13 stupňový polotmavý speciál, který přídavkem speciálního sladu získává příjemný karamelový nádech a sytou jantarovou barvu.
NYM-BAR-BAS
555
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-PL
Středně prokvašený Poutník 11° je vařen bez přidávání cukru. Toto nepasterizované pivo se vyznačuje střední plností, s příjemně jemnou hořkostí a středním řízem. Chuť je lahodná...
PO-11-05
Toto pozoruhodné pivo vařené výhradně s českým aromatickým chmelem je charakteristické výraznou zlatou barvou, příjemným chmelovým aroma a plnou sladovou chutí s jemnou hořkostí.
CHOD-ZAM-SPEC-05
Jura je jedenáctka po našem, vymazleně hořká, třikrát chmelená a enom Žateckým poloranným červeňákem.Trojí chmelení a použitý chmel dává pivu jemnou hořkost, která příjemně...
JA-JU-PLE
Velmi příjemný ležák, který byl dán k výstavu po pěti týdenním zrání. Příjemnou pitelnost tohoto ležáku zajištuje vyvážená plnost, příjemný říz a čistá hořkost českého chmele.
KY-11-1L
13 stupňový polotmavý speciál, který přídavkem speciálního sladu získává příjemný karamelový nádech a sytou jantarovou barvu.
NYM-BAR-05
Pablo (bývalý Kartel) je odkazem na první pivo uvařené Bláznem na čepu spolu s Pivním rájem Olomouc. Za studena chmelený ležák, odrůdou Nelson Sauvin, který vyniká jemnou vůní a...
TW-PABLO
Originální kombinace chutí ovoce, vůní jehličnanů a dobrodružství. Tato IPA k Vám přiletěla přes Atlantik, stejně jako Amelia Earhart. Ulítni na Amelii.
TW-AMELIA
13 stupňové světlé hluboce prokvašené speciální pivo s plnou vyváženou chleb- natou chutí a výraznou lahodnou hořkostí.
NYM-BOG-BAS
KOJ-SSMDI-075
Mata Hari se proslavila jako slavná dvojitá agentka. Stejně tak piva typu Berliner Weisse si získávají svůj věhlas díky dvojímu kvašení, které přivýrobě probíhá. Jedním typem je...
KY-MH-1L
Kyjovský prémiový ležák je vařený tradičním způsobem na dva rmuty. Šestitýdenní zrání tohoto ležáku zajišťuje krásnou plnost a příjemný říz. Ležákem se line příjemná hořkost...
KY-12-1L
13 stupňové světlé hluboce prokvašené speciální pivo s plnou vyváženou chleb- natou chutí a výraznou lahodnou hořkostí.
NYM-BOG-05
Spodně kvašené tmavé speciální silné pivo Irského typu.
HO-ST-1L
Chmely Ekuanot, Citra a Cascade dávájí tomuto pivu NEIPA originální ovocné chuťě.
TW-JUICY
Nepasterované pivo: Čerstvá chuť přírody
Úvod
Nepasterované pivo je nápoj, který si zachovává autentickou a čerstvou chuť přírody. Na rozdíl od pastovaných piv, která procházejí tepelnou úpravou k zajištění jejich trvanlivosti, je nepasterované pivo vyrobeno s důrazem na zachování přirozených chutí a živých kvasinek. V tomto článku si prohlédneme proces výroby nepasterovaného piva, jeho charakteristické rysy a proč je oblíbeným výběrem mezi milovníky autentických pivních zážitků.
#showmore#
Výrobní proces nepasterovaného piva
Nepasterované pivo je vyráběno s důrazem na co nejmenší zásahy do přirozeného procesu vaření. Po fermentaci sladu se nepasterované pivo nevystavuje vysokým teplotám, jak je tomu u pastovaných piv. To umožňuje, aby se zachovaly cenné živé kvasinky, které dodávají pivu jeho specifické aroma a chuť. Po dokončení fermentace je nepasterované pivo okamžitě stáčeno do lahví nebo sudů, aby se udržela jeho čerstvá chuť.
Charakteristické rysy nepasterovaného piva
Nepasterované pivo má několik charakteristických rysů, které ho odlišují od pastovaných piv:
-
Čerstvá chuť: Nepasterované pivo má čerstvou chuť, která si uchovává všechny přirozené chutě a vůně surovin použitých při vaření.
-
Živé kvasinky: Díky absenci vysokých teplot při výrobě si nepasterované pivo uchovává živé kvasinky, které dodávají pivu živost a autenticitu.
-
Osvěžující pocit: Nepasterované pivo má často osvěžující a lehký charakter, což je ideální volba pro milovníky přírodních a nenaléhavých pivních zážitků.