Expirace všech piv je po Vánocích, můžete v klidu objednávat.

Grilovačka

Vítejte v pivním ráji plném osvěžujícího sudového piva! S blížícím se létem a slunečnými dny přichází také sezóna grilování, a co by se k němu mohlo lépe hodit než skvělé čepované pivo? Připravte se na výjimečné chuťové zážitky, které vám tento zázrak přinese. Užijte si nezapomenutelné okamžiky s přáteli a rodinou u rozpáleného grilu v horké letní dny.

Začátek léta je ideální čas na rozšíření vašich nejen pivních zkušeností a zažitků. Ať už jste milovníkem světlých ležáků, výrazných IPA nebo osvěžujících pšeničných piv, sudové pivo vám poskytne pravou autentickou chuť. Oproti lahvovým pivům má sudové pivo nezaměnitelný charakter a vůni, která přímo vybízí k oslavě letního období.

Při grilování je důležité mít nápoj, který vám pomůže se zchladit a zvýraznit chutě pokrmů. Sudové pivo je v tomto směru naprosto nezastupitelné. S jeho plným tělem a svěží chutí dokáže skvěle doplnit maso na grilu, uzené pochoutky nebo dokonce zeleninové pokrmy. Nechť to je klasická klobása, šťavnatý steak nebo marinovaná zelenina, čepované pivo zaručeně povýší váš grilovací zážitek na zcela novou úroveň.

Ale nejen chuťovým zážitkům se můžete těšit. Při grilování se často spojují lidé, kteří chtějí sdílet radost ze společného jídla a pití. Připravte si tedy dostatek sudového piva a zaručeně si získáte přízeň svých hostů. Můžete dokonce překvapit své přátele nebo sousedy ochutnávkou různých minipivovarů z naší nabídky, a společně tak objevit nové chutě a možná i pivní styly.

Grilování je zkrátka víc než jen vaření na ohni. Je to o zážitku, který sdílíme s ostatními, o relaxaci a radosti ze slunečných dnů. A když ke grilování přidáte sudové pivo, přinášíte do této atmosféry ještě více zábavy a pohody. Koneckonců, jak by mohl chvíli u grilu odolat někdo, kdo má v ruce chlazený půllitr čepovaného piva?

Takže, přátelé, začněte toto léto správně. Vyberte si své oblíbené pivko, pohdlně se usaďte u grilu a užívejte si slunce, přírodu a vynikající chutě. Přineste do svého života osvěžení a bavte se s tím nejlepším, co sudové pivo může nabídnout. Na zdraví a příjemné grilování!

Recepty na grilování s pivem:

Kuře na grilu v pivní marinádě:

Potřebujete:

  • 4 kousky kuřecích stehenních nebo prsou
  • 1 plechovku světlého piva
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce medu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V míse smíchejte pivo, nasekaný česnek, hořčici, med, sůl a pepř.

  2. Kuřecí kousky vložte do marinády a nechte je v ní odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.

  3. Gril předehřejte na střední teplotu a olejem potřete rošt, aby se maso nepřilepilo.

  4. Kuřecí kousky vytáhněte z marinády a opatrně je přendejte na gril. Grilujte přibližně 10-15 minut z každé strany, nebo dokud maso není zlatě hnědé a propečené.

  5. Během grilování můžete kousky občas potírat zbylou marinádou, aby zůstaly šťavnaté.

  6. Podávejte s čerstvým salátem nebo grilovanými zeleninovými přílohami. 

Kuře

Grilovaný steak s pivem a rozmarýnem:

Potřebujete:

  • 4 kusy hovězího steaku (cca 200 g každý)
  • 1 tmavé pivo
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvý rozmarýn
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Do misky smíchejte pivo, nasekaný česnek, olivový olej, sůl, pepř a čerstvý rozmarýn.

  2. Steaky vložte do marinády a nechte je v ní odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.

  3. Gril předehřejte na vysokou teplotu.

  4. Steaky vyjměte z marinády a nechte přebytečnou tekutinu okapat.

  5. Steaky grilujte přibližně 4-6 minut z každé strany (podle preferovaného stupně propečení).

  6. Po upečení nechte maso chvilku odpočinout pod alobalovou folií.

  7. Podávejte s grilovanými brambory, zeleninou nebo křupavým chlebem. 

Steak

Grilované krevety s pilsnerem a limetkou:

Potřebujete:

  • 500 g krevet (oloupaných a vyčištěných)
  • 1 pivo plzeňského typu
  • Šťávu z 2 limetek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr (nasekaný) na dochucení

Postup:

  1. V míse smíchejte pivo, limetkovou šťávu, olivový olej, nasekaný česnek, sůl, pepř a čerstvý koriandr.

  2. Krevety vložte do marinády a nechte je v ní odpočívat v lednici asi 30 minut.

  3. Gril předehřejte na vysokou teplotu.

  4. Krevety z marinády vyjměte a nechte přebytečnou tekutinu okapat.

  5. Krevety grilujte přibližně 2-3 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou růžové a propečené.

  6. Podávejte s limetkami a koriandrem jako ozdobou. Můžete je servírovat na salátu nebo s čerstvým chlebem. 

Krevety

Nyní máte na výběr několik skvělých receptů, které využívají pivo při grilování. Berte je jako inspiraci a nebojte se experimentovat s různými druhy piva a přísadami, abyste dosáhli přesně takového chutového zážitku, jaký si přejete. Přejeme vám úspěšné grilování a dobré pivní lahůdky!

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX